ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ & ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΑΠΟ 30 ΕΥΡΩ

“Στόχος μας είναι να διαφυλάξουμε καθαρό και ασφαλές το περιβάλλον στο οποίο ζείτε”

Θέλετε να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες, τα ποντίκια και όλα τα υπόλοιπα ενοχλητικά έντομα και τρωκτικά;;;

H Anemos Service χρησιμοποιώντας εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας σε συνδυασμό με εγκεκριμένες από την Ευρωπαική ένωση τεχνικές και με άρτια καταρτισμένο προσωπικό, αναλαμβάνει την απεντόμωση, τη μυοκτονία και τη γενική απολύμανση κάθε κτιριακού συγκροτήματος. Χρησιμοποιούμε φάρμακα εγκεκριμένα από τον Ε.Ο.Φ, τα οποία είναι άοσμα και απολύτως φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Εξασφαλίζοντας έτσι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα

ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ

ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ

Η παρουσία της κατσαρίδας στο σπίτι και στο χώρο εργασίας είναι συχνό φαινόμενο, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Έτσι, η απεντόμωση της πρέπει να είναι τακτική και να πραγματοποιείται συχνά Απεντόμωση – Απολυμανση κατσαριδων

Οι κατσαρίδες είναι παμφάγες και μπορούν να ζήσουν οπουδήποτε υπάρχει νερό. Γενικότερα τις βρίσκουμε σε σημεία που υπάρχει υγρασία, σκοτάδι και ζέστη, ενώ ‘τριγυρνάνε’ κυρίως τις βραδινές ώρες. Σε περίπτωση που γίνονται ορατές ακόμα και την ημέρα, τότε θα πρέπει άμεσα να πραγματοποιηθεί επέμβαση κατσαριδοκτονίας από εξειδικευμένο συνεργείο απεντομώσεων, διότι πιθανότατα ο πληθυσμός τους να έχει αυξηθεί σημαντικά.

Το σημαντικότερο πρόβλημα με τις κατσαρίδες, πέρα από την αποκρουστική για τους περισσότερους όψη τους, είναι ότι γίνονται φορείς επικίνδυνων για την υγεία ασθενειών όπως η δυσεντερία, η γαστρεντερίτιδα, η πολιομυελίτιδα, ο τύφος και η σαλμονέλα. Καλό θα είναι λοιπόν, ιδίως σε κατοικημένους χώρους, μαζί με την απεντόμωση – κατσαριδοκτονία να συνδυαστεί μια καλή απολύμανση του χώρου για να εξοντωθούν τα παθογόνα μικρόβια.

  • Κάθε οικία & πολυκατοικία θα πρέπει να κάνει επεμβάσεις κατσαριδοκτονίας, έστω και προληπτικά, τουλάχιστον 2-3 φορές το χρόνο.
  • Σε περίπτωση που κατσαρίδες κάνουν την εμφάνιση τους στο χώρο, η απεντόμωση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα!
  • Χώροι εργασίας θα πρέπει να απεντομώνονται τακτικά, κάθε 1- 2 μήνες, ανάλογα με το προϊόν και την τοποθεσία τους. Βιομηχανίες Τροφίμων, για παράδειγμα, θα πρέπει αυστηρά κάθε μήνα να πραγματοποιούν επεμβάσεις Απεντόμωσης – Μυοκτονίας.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Η εφαρμογή που πραγματοποιούμε είναι ψεκασμός σημείων με ψεκαστήρα χαμηλής πίεσης έως 6atm. Ο τεχνικός σε μια πολυκατοικία ξεκινώντας από την ταράτσα ψεκάζει όλο το κλιμακοστάσιο στην περιοχή του σοβατεπί και κάνει με την ίδια μέθοδο όλη την πολυκατοικία στους κοινόχρηστους χώρους.

Τέλος ψεκάζει επιμελώς τα φρεάτια για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση. Το φάρμακο διαρκεί έως και 6 μήνες!!!!

ΠΟΝΤΙΚΙΑ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

Τα ποντίκια ή στα αρχαία Ελληνικά μυς ανήκουν στην τάξη των τρωκτικών. Έτσι, η καταπολέμησή τους ονομάζεται μυοκτονία .Τρώνε κάθε είδους τροφή και προκειμένου να φτάσουν σε αυτή προξενούν μεγάλες καταστροφές. Η αναζήτηση της τροφής συμβαίνει κυρίως το βράδυ όπου υπάρχει ησυχία και χρόνος για εξερεύνηση. Σε περίπτωση που τα ποντίκια κάνουν την εμφάνισή τους και μέρα, τότε μάλλον το πρόβλημα έχει επεκταθεί.

Οι περιουσίες των ανθρώπων πλήττονται και για ένα ακόμη λόγο. Ροκανίζοντας με τα δυο μπροστινά δόντια τους καταστρέφουν ξύλινα και χάρτινα αντικείμενα καθώς τέτοια υλικά τα χρησιμοποιούν και για να φτιάξουν τις φωλιές τους. Ωστόσο, αν τα υλικά αυτά είναι αντικείμενα αξίας, όπως πχ σε ένα μουσείο, δεν έχει καμία σημασία. Επίσης, αρέσκονται στο να καταστρέφουν τα καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος και σαν αποτέλεσμα, από βραχυκυκλώματα να προξενούνται φωτιές και να χάνονται περιουσίες.

ΚΙΝΔΥΝΟΙ

Εκτός των υλικών καταστροφών τα ποντίκια μεταφέρουν και μικρόβια σοβαρών ασθενειών. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι αρουραίοι στις αστικές περιοχές ζουν στους υπονόμους, μεταφέρουν επάνω τους θανατηφόρα μικρόβια. Ένα παράδειγμα είναι και η λεπτοσπείρωση που μεταφέρεται με τα ούρα των ποντικιών.

Ταυτόχρονα με τα μικρόβια, τα ποντίκια μπορεί να μεταφέρουν επάνω τους και άλλα έντομα όπως ψύλλους. Έτσι, η παρουσία ψύλλων θα μπορούσε να σημαίνει και παρουσία ποντικιών.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Kύριος σκοπός της μυοκτονίας είναι η εξόντωση κάθε τρωκτικού που τυχόν θα εισβάλει σε ένα χώρο και η λήψη προληπτικών μέτρων για την παρεμπόδιση πιθανής επαναμόλυνσης. Τα βήματα σχεδιασμού των προγραμμάτων μυοκτονίας που ακολουθούμε είναι η ιχνηλάτηση των χώρων, ο εντοπισμός των κρίσιμων σημείων ελέγχου, η δημιουργία δικτύου δολωματικών σταθμών και παγίδων σύλληψης, η διεξαγωγή τακτικών επισκέψεων ελέγχου και καταγραφής των ευρημάτων μέσω εξελιγμένων μηχανογραφημένων συστημάτων.

Για την εφαρμογή χρησιμοποιούνται:

  • Δολωματικοί σταθμοί: Τοποθετούμε σε εξωτερικούς χώρους μυοκτόνα σκευάσματα σε δολωματικούς σταθμούς. Το εξειδικευμένο προσωπικό μας διαλέγει τα σημεία τοποθέτησης των δολωματικών σταθμών ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.
  • Παγίδες: σε περίπτωση που το πρόβλημα εντοπίζεται στο εσωτερικό κτιρίων και οικιών εφαρμόζουμε την μέθοδο των μηχανικών παγίδων πολλαπλών συλλήψεων.

ΨΙΛΟ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑΚΙ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

Το ψιλό κατσαριδάκι (Blattella germanica), είναι ένα έντομο κουζίνας, αυτό το είδος κατσαρίδας που συναντάμε συνήθως σε εσωτερικούς χώρους κατοικιών και καταστημάτων εστίασης είναι αρκετά δύσκολο στην καταπολέμησή του . Συνήθως το ψιλό κατσαριδάκι κάνει φωλιές σε μεμονωμένες περιοχές, με υψηλή υγρασία και ζέστη όπου δεν διαταράσσονται από κανέναν και όπου υπάρχει ελάχιστο φως.

Το ψιλό κατσαριδάκι αναζητά τη ζέστη, την υγρασία και την ασφάλεια. Το βρίσκουμε να φωλιάζει κοντά ή μέσα σε ηλεκτρικές συσκευές (φούρνους, μοτέρ ψυγείων, φούρνους μικροκυμάτων, καφετιέρες, τοστιέρες, πρίζες, κλπ.), σχισμές, χαραμάδες και σημεία όπου υπάρχει αφθονία τροφής, υγρασίας και προστασία.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Η χρήση εντομοκτόνων που θα βρείτε στο εμπόριο δυσχεραίνει την καταπολέμηση αυτού του είδους καθώς μόνο ένα μικρό μέρος του πληθυσμού τους βγαίνει έξω από τη φωλιά.

Άρα εμείς πρέπει να μεταφέρουμε το δόλωμα στον χώρο που είναι η φωλιά τους. Η χρήση δολωμάτων και ειδικών εντομοκτόνων (GEL) είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπισή τους αλλά αυτά είναι προσβάσιμα μόνο στους επαγγελματίες της απεντόμωσης. Τα σημεία εφαρμογής στο ψιλό κατσαριδάκι είναι δύσκολο να τα γνωρίζει κάποιος που δεν είναι εκπαιδευμένος.

ΨΥΛΛΟΙ

Ψύλλος είναι η κοινή ονομασία απτέρων εντόμων που ανήκουν στην τάξη Σιφωνάπτερα. . Πρόκειται για εξωτερικά παράσιτα που τρέφονται με αίμα θηλαστικών και πτηνών. Επειδή μεταδίδουν ασθένειες, είναι πολύ επικίνδυνα ζώα και καταπολεμούνται με εντομοκτόνα και άλλους τρόπους. Το μήκος των εντόμων κυμαίνεται από 1,5 ως 3,3 χιλιοστά.. Συνήθως έχουν χρώμα καφέ και το σώμα τους είναι πλευρικά πιεσμένο ώστε να μπορούν τα ζώα να μετακινούνται στο τρίχωμα ή στο φτέρωμα των θυμάτων τους (ή για τους ανθρώπους, κάτω από τα ρούχα) και στο πίσω μέρος του αποτελείται από δακτυλίους.

Ο θηλυκός ψύλλος γεννά πολύ μικρά, λευκά αυγά, σε μέρη που δεν έχει φως και σε γωνίες των σπιτιών με σκόνη. Η εκκόλαψη των αυγών γίνεται εκεί και αναπτύσσονται οι προνύμφες, οι οποίες μοιάζουν με σκουλήκια. Παρότι οι ενήλικοι ψύλλοι τρέφονται αποκλειστικά με αίμα, οι προνύμφες τρέφονται και με οργανικές ύλες, μεταξύ των οποίων και περιττώματα των ώριμων ψύλλων.

Κύρια πηγή ψύλλων σε ένα περιβάλλον είναι τα ζώα – ξενιστές τα οποία οι ψύλλοι αγαπούν να παρασιτούν. Αυτά είναι οι σκύλοι και κυρίως οι γάτες. Αν έχετε κατοικίδιο στον χώρο σας, ξεκινήστε τον έλεγχο από εκεί. Αν δεν έχετε κατοικίδιο και υποψιάζεστε πως τους έχετε μεταφέρει στον χώρο σας μέσω των ρούχων και των υποδημάτων σας, γειτονικές περιοχές που μπορούν να ειναι υποψήφιες για φιλοξενία προσβολής ψύλλων είναι:

  • Γειτονικά οικόπεδα – αλάνες όπου μπορεί να φωλιάζουν προσβεβλημένα ζώα, κυρίως γάτες, που είναι αδέσποτα και μη αποπαρασιτομένα.
  • Υπόγεια σε μονοκατοικίες ή και πολυκατοικίες όπου ειναι απεριποίητα, ακαθάριστα και ενδεχομένως εκτεθειμένα σε επισκέψεις αδέσποτων ζώων.
  • Φιλικό πρόσωπο ή γείτονας που μπορεί να έχει κατοικίδιο το οποίο ίσως να εχει προσβληθεί.
  • Δημόσιοι χώροι όπου δεν τηρούνται κανόνες υγιεινής (υπερχειλισμένοι κάδοι απορριμμάτων, εργοτάξια).

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Η καταπολέμηση των ψύλλων επιτυγχάνεται με την μέθοδο του υπολειμματικού ψεκασμού ή του νεφελοψεκασμού (fogging).

Ανάλογα με τον χώρο και την έκταση του προβλήματος, το έμπειρο προσωπικό μας, μελετά και αξιολογεί αν θα χρειαστούν μια η παραπάνω εφαρμογές ψεκασμού.

ΚΟΡΙΟΙ

Οι κοριοί (bed bugs) είναι αιμομυζητικά έντομα τα οποία ως επί το πλείστον τα βρίσκουμε στους χώρους της κρεβατοκάμαρας, όπου και κάνουν την εμφάνισή τους τις βραδινές ώρες. Υπάρχουν πάνω από 90 είδη κοριών που παρασιτούν σε διάφορα ζώα (ποντίκια, νυχτερίδες, πουλιά κτλ.). Τα 2 είδη που παρασιτούν στον άνθρωπο είναι το Cimicidae lectularious και C. Hemipterus και ανήκουν στην τάξη Hemiptera.Η εμφάνισή τους μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε σημείο του χώρου, ωστόσο είναι δυσδιάκριτοι καθώς αρέσκονται να τρυπώνουν σε ραφές, σχισμές και ανοίγματα.Το τσίμπημα του κοριού μπορεί να κρατήσει μέχρι και 10 λεπτά χωρίς να το καταλαβαίνει ο άνθρωπος, επειδή το σάλιο του περιέχει μια χαρακτηριστική αναισθητική ουσία.

Eίναι το πιο δύσκολο στην αντιμετώπιση παράσιτο. Τρέφεται αποκλειστικά με αίμα και μπορεί να κάνει να τραφεί έως και 9 μήνες. Ο τρόπος αντιμετώπισης επιτυγχάνεται με υπολειμματικό ψεκασμό ή με νεφελοψεκασμό (fogging). Ανάλογα με τον χώρο που υπάρχει το πρόβλημα, πραγματοποιείται και η αντίστοιχη αντιμετώπιση. Οικολογική μέθοδος κορεοκτονίας με αναμενόμενα αποτελέσματα 100% αποτελεσματικότητας με θεραπεία 2-3 εφαρμογών. Λειτουργεί με την μετατροπή του νερού σε ατμό 180 βαθμών Κελσίου και 0% υγρασία. Παράλληλα, στις επιφάνειες που εφαρμόζεται (κρεβάτι, στρώμα, τοίχος, έπιπλα, υφάσματα, προσωπικά αντικείμενα π.χ. βαλίτσες) πραγματοποιεί ακαρεοκτονία, μικροβιοκτονία και καταπολεμά ιούς. Αποτελεί νέα τεχνολογία στην καταπολέμηση των κοριών και λειτουργεί αυτόνομα ή συνδυαστικά σε θεραπείες καταπολέμησης.